Kultur

Kultur skal som udgangspunkt gro ud af private initiativer, som Kommunen kan støtte via en fokuseret og saglig vurdering. Kultur skal i meget ...

Kultur skal som udgangspunkt gro ud af private initiativer, som Kommunen kan støtte via en fokuseret og saglig vurdering. Kultur skal i meget større sammenhæng tænkes ind i Kommunens andre strategier og vedtagne masterplaner, som f.eks. turisme. Således bør de offentlige kulturkroner prioritere dels arrangementer og initiativer inden for turismens tre fyrtårne: Historien, madoplevelsen og naturen, og dels arrangementer og initiativer, der understøtter Sønderborgområdets styrkepositioner ”storby i naturen” samt ”internationale udsyn” og ”glokale (kombinationen af global og lokal) islæt”.

Der skal altså være en rød tråd og en direkte kobling fra de kommunalt støttede kulturinitiativer, til de andre retninger, vi har lagt i Sønderborg. Vi skal ikke støtte planløst ved køb af bygninger eller ”det, vi altid har støttet”. Kun når der er en rød tråd og klar sammenhængskraft, der giver værdi for pengene, skal borgernes skattekroner benyttes til kulturelle aktiviteter.